Hvordan trykke plakatene som et bilde

februar 14th, 2017

Noen ganger kan det være nødvendig å trykke plakatene som et bilde. Siden PDF egentlig ikke er et bildeformat så er ikke det alltid like rett frem. Denne guiden vil vise deg hvordan du enkelt og greit kan gjøre om den digitale plakaten din til et bilde.

Prosessen har to steg

  • Finn et verktøy som kan konvertere plakaten
  • Gjør det!

Men først, litt bakgrunnsinfo om filformater o.l.

Filformater

Plakatene som du kjøper fra oss er på PDF-format. Det egner seg veldig godt til skalering, for eksempel mellom A2, A3 og A4, uten at kvaliteten på bildet svekkes. Dette kommer av at plakatene består av vektorer, som egentlig bare beskriver hvordan formene skal se ut. Disse kan så skaleres til ønsket størrelse.

Det skiller seg fra vanlige bildeformater som JPEG og PNG, som ikke lar seg skalere like godt. Dette er derimot formater som er veldig vanlig, feks på nettsider og på vanlige bilder fra digitale kameraer, og består av piksler. Når du skal konvertere våre plakater til bilder anbefaler vi å bruke PNG, da det gir best kvalitet.

Oppløsning

En vanlig måleenhet for oppløsning ved trykk er DPI (Dots per inch), som angir hvor mange piksler et bilde har per tomme. En vanlig tomme(l)fingerregel er at man minimum bør ha 300 DPI når man trykker bilder.

Verktøy for konvertering

Vi anbefaler å bruke en av mange online konverteringsløsninger når du skal gjøre om plakat fra PDF til PNG. Et enkelt søk på google med «pdf to png online» gir mange treff. http://pdftojpg.me/ kan være et godt valg. Der laster du bare opp filen, velger kvalitet, og vips så er du ferdig.

Det var det. Når du nå har gjort om plakatene kan du for eksempel bruke JapanPhoto for å printe dine plakater.